Arktos ry

Tulosta
Viimeksi päivitetty 29.04.2018

 Arktos ry. on Oulua kotipaikkanaan pitävä tähtitieteen harrastajien yhdistys. Jäsenistö tulee sekä Oulusta että ympäristökunnista.

Toimintamuotoja ovat kokoukset, esitelmätilaisuudet, tähtinäytökset, kerhoillat ja muut kokoontumiset. Varsin suuri merkitys on myös epävirallisilla tapaamisilla ja muilla häppeninkeillä eli siis käytännön harrastamisella.

Yhdistyksellä on kaksi tähtitornia:
Oulussa ja Paavolassa (noin 45 kilometriä Oulusta etelään).

Käytännön tapoja tulla mukaan tähtiharrastukseen ja Arktos ry:n toimintaan on kaksi:

1) Katso tapahtumakalenterista seuraava kokous, esitelmä, tähtinäytös tai muu tilaisuus, ja ilmesty rohkeasti paikalle.

2) Täytä liittymis- ja tiedotuslomake tai katso yhteystiedoista puhelinnumero tai sähköpostiosoite ja ota yhteyttä. Siirryt suoraan sisäpiiriin esim. Paavolan tähtitornissa vietetyn illan tai yön merkeissä.

Oulun Arktos vuonna 2018

Vaalikokouksessa 13.12.2017 valittiin seuraavan vuoden hallitus.  Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Jussi Kantola, varapuheenjohtajana Antti Kyllönen.  Uutena sihteerinä aloittaa Hannu Vähämaa, ja Arto Murtovaara palaa hallituksen jäseneksi Morgane Fleuriotin sekä Antonio Calón rinnalle.  Ilari Heikkinen jatkaa tiedottajana -- vastaten mm. jo yli 750 henkilöä viikoittain tavoittavasta Facebook-feedistämme.  Puolivälinkankaan tähtitorninhoitajana toimii Jussi Kantola, ja kirjastonhoitajaksi nimettiin Antonio Caló.


Arktoksen toimintasuunnitelma vuodelle 2018 pysyy ennallaan, eli keskitymme ensisijaisesti havaintoihin ja muuhun harrastustoimintaan tähtitorniemme (katso palkki vasemmalla) edesauttamana.  Joka toinen keskiviikko kokoonnutaan Puolivälinkankaan tähtitornille kerhoiltaan, ja torstaisin järjestetään säiden salliessa yleisiä tähtinäytöksiä (osallistumisohjeet vasemmalla). Jäsenyyden vuosimaksut säilyvät ennallaan (17€ aikuiset, 15€ opiskelijat, työttömät, eläkeläiset sekä 12€ lapset).  

Nyt jos koska on hyvä aika liittyä Arktoksen jäseneksi!  Jos nautit tähtitaivaan kauneudesta, sen syvyyksien mysteereistä, yleisestä luonnon tarkkailusta tai luonnontieteen selityksistä, voit tukea kaikkien näiden -- ja monien muiden, mutta keppihevosena aina astronomia -- aihepiirien ja arvojen edistämistä ja näkymistä kotiseudullasi liittymällä Arktoksen jäseneksi.  Jäsenet saavat käyttää yhdistyksen kalustoa ilman korvausta (esim. kerhoilloissa ja tähtinäytöksissä), saavat alennuksia Ursan kirjakaupasta (vuosittainen tilaus) ja muistakin Ursaan läheisesti liittyvistä toimista.  Eikä jäsenyys velvoita mihinkään.  Ohjeet jäseneksi liittymiseen alla ja vasemmalla.  

Kipeitä niskoja vuodelle 2018!   t: puheenjohtaja


2011. © Oulun Arktos ry
By Joomla 1.7 Templates